logo

انتخاب محل سایدبار

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
hello@youremail.com
+1234567890
business plan

نحوه نوشتن business plan برای استارت آپ

هنگامی که شما تیم خود را انتخاب کردید، زمان آن است که به دنبال پول و سرمایه گذار باشید. راههای متفاوتی برای اینکار وجود دارد. اما در ابتدا نیاز است که یک طرح کسب و کار یا business plan ایجاد کنید این طرح به شما کمک خواهد کرد که کسب و کار خود را بهتر به طرف سرمایه گذار بشناسانید. یک طرح کسب و کار خوب دارای مشخصه های ذیل است:

business plan

۱- اطمینان حاصل کنید که شرکت شما دارای یک هدف مشخص است

مشخص نمایید که شما که هستید و چه زمانی در نظر دارید که وارد کسب و کار شوید. همینطور مشخص نمایید چه نوع خدمات یا محصولات را به مشتریان خود عرضه خواهید کرد. این کسب و کار در کجا فعالیت خواهد کرد؟ آیا از یک مغازه فیزیکی برای اینکار استفاده خواهد شد یا بصورت آنلاین و از طریق طراحی اپلیکیشن موبایل یا هر دو؟

یک تعریف کلی از شرکت خود ارائه نمایید. این امر به شما کمک میکند درک بهتری از استارآپ خود داشته باشید. ارائه خلاصه ای از شرکت، شما را وادار خواهد کرد یک هدف مشخص را معین کنید. نوع شرکت و اینکه آنرا چگونه اداره می کنید باید برای خواننده روشن باشد.

دلایل خود را برای وارد شدن در این عرصه کسب و کار بنویسید. برای مثال یک رستوران را در نظر بگیرید. علت بازکردن رستوران می تواند این باشد که شما غذای خاصی را طبخ می کنید که دیگر رستوران ها در آن منطقه طبخ نمی کنند.

بصورت خلاصه در مورد چشم انداز و آینده استارآپ خود صحبت کنید اما نیاز نیست که به جزئیات اشاره کنید. شما به این مسئله در دنباله طرح کسب و کار بصورت عمیق تری خواهید پرداخت.

اگر کسب و کار شما در حوزه آنلاین فعالیت خواهد کرد، پلتفرم انتخابی خود را مشخص کنید. مشخص کنید که پلتفرم شما یک اپلیکیشن اندروید است یا ios یا یک وب سایت است. و دلایل خود برای انتخاب هر پلتفرم را مشخص نمایید

business plan

۲- بازار هدف خود را مشخص نمایید

مسلماً مهمترین بخش راه اندازی استارت آپ شما بازار هدف آن است. در بسیاری موارد کارآفرینان به چیزی جز اینکه عاشق آن ایده شده اند توجه نمی کنند و بررسی های بازاریابی آن را بررسی نمی کنند که متاسفانه چنین کسب و کارهایی زیاد دوام نمی آورند.

برای اینکه بازار هدف خود را پیدا کنید ابتدا از فرضیات کلی شروع کنید و رفته رفته آنرا محدود کنید. مثلاً می توانید ایران را بعنوان هدف در نظر بگیرید و در نهایت به استان تهران محدود شوید. اما همینطورکه جلو تر می روید به اطلاعات خاص تر دست پیدا می کنید بعنوان مثال:

  • مرد
  • بازه سنی بین ۲۶ تا ۴۰ سال
  • در شهر تهران زندگی می کنند
  • با درآمد ماهیانه بین ۲ تا ۸ میلیون تومان

business plan

۳- رقیبان خود را بررسی کنید

علاوه بر بازار شما باید رقیبان خود را بررسی کنید. زمانیکه شما مبادرت به نوشتن Business plan خود می کنید هیچکس از وجود شرکت شما خبر ندارد. انتظار نداشته باشید که کار رقیبان خود را بصورت مشابه کپی کنید و در ضمن در کار خود موفق باشید. مطمئن باشید زمانیکه مشتریان ببینند شما خدمات مشابه رقیت خود را ارائه می کنید به سمت شما نخواهند آمد. اما چگونه می توانید خود را از دیگران متفاوت کنید؟ می توانید با دو مورد قیمت و کیفیت کار کنید.

بررسی رقیبان باید همزمان با بررسی بازار انجام گیرد. هر دو این موارد در بحث تحقیقات بازار جای می گیرند. زمانیکه متوجه شدید رقیبان شما چه کسانی هستند کار برای اینکه تفاوت ایجاد کنید راحت تر خواهد بود. البته این اطلاعات بر اساس بازار هدف شما طرح ریزی شده است.

business plan

۴- بودجه مورد نیاز خود را پیش بینی کنید

در هنگام نوشتن طرح بندی کسب و کار باید همه اعداد خود را روی کاغذ آورید بخصوص زمانیکه می خواهید سرمایه گذار جذب کنید. مشخص کنید که به چه میزان پول جهت پیشبرد عملیات خود نیاز دارید. اگر نتوانید این عدد را بدست آورید ممکن است در بین راه بی پول بمانید. سعی کنید اعداد زیر را بدست آورید:

  • هزینه تجهیزات
  • هزینه محل (خرید یا اجاره)
  • هزینه های قانونی مثل هزینه های ثبت شرکت
  • حقوق و دستمزد
  • بیمه
  • هزینه های انبارگردانی

سعی کنید این اعداد دقیق باشند اگر شک دارید عددی بیشتر در نظر بگیرید چرا که همواره همه چیز براساس نقشه پیش نمی رود. در نظر داشته باشید که به هر عددی رسیدید مثلا ۲۷ میلیون تومان سعی کنید عددی بالاتر مانند ۴۰ یا ۵۰ میلیون تومان را اعلام کنید بدین ترتیب شما نزد سرمایه گذار پول بیشتری خواهید داشت که در صورتیکه مشکلی پیش آمد از آن پول استفاده کنید.

۵- اهداف و پیش بینی مالی خود را شناسایی کنید

بیایید به بحث مالی ادامه دهیم. مشخصاً شما به مالیات بر درآمد، مالیات ارزش افزوده، بیمه، گزارش جریان مالی و سایر مدارک حسابداری را تا زمانیکه فعالیت شما عملیاتی شود نیاز نخواهید داشت.

اما می توانید پیش بینی کنید. شما می توانید پایه این پیش بینی را براساس تعداد افرادی که در بازار هدف شما قرار دارند و به چه میزان می توانید به آن بازار نفوذ کنید قرار دهید. اگر شما یک استراتژی گسترش دارید آنرا نیز در پیش بینی های خود قرار دهید. این پیش بینی ها باید سه تا ۵ سال اول فعالیت استارآپ شما را پوشش دهد. مطمئن شوید که این اعداد را منطقی پیش بینی شده اند. توجه داشته باشید که کسب و کار شما ممکن است در چند سال اول سوده نباشد.

درحالیکه انتظار می رود درآمد شما بصورت سالیانه رشد کند، لازم است تمام موارد را در نظر بگیرید. برای مثال، اگر لازم باشد که در سال چهارم فعالیت شرکت به مکانی جدید مننقل شود، نیاز است که این را نیز در پیش بینی ها درج کنید.

۶- ساختار شرکت خود را مشخص نمایید

طرح کسب و کار شما باید ساختار سازمانی را نیز پوشش دهد. اینکار بسیار ساده است زیرا که ممکن است اعضاء شرکت شما، یک یا دو نفرشریک باشند. اما بسته به اینکه شما چطور قصد دارید شرکت را گسترش دهید بهتر است چارت سازمانی خود را هرچه زودتر طرح ریزی کنید. درحالیکه شما نیاز است بخشی از قدرت خود را به سرمایه گذار واگذار کنید اما سعی کنید قدرت را در دست خود نگهدارید.

۷- طرح بازاریابی خود را در طرح بندی کسب و کار قرار دهید

طرح بازاریابی شامل تمامی این مواردی است که تا به حال به آن پرداخته ایم. براساس تحقیقات بازار و بررسی رقیبان چگونه می خواهید مشتری بدست آورید؟ این استراتژی باید هم راستا با بودجه و پیش بینی های شما باشد. پیشنهاد ما این است که تا جایی که که می توانید صرفه جویی کنید.

بدست آوردن مشتری می تواند خیلی گران باشد. اما شما هرگز نباید کل بودجه خود را هزینه یک استراتژی کنید، اگر استراتژی شما شکست بخورد شما راه برگشتی نخواهید داشت.

قبل از آنکه کار اشتباهی کنید، به موارد اولیه زیر توجه کنید:

  • یک وبسایت راه اندازی کنید
  • در رسانه های اجتماعی فعال باشید
  • یک لیست از ایمیل ها برای ایمیل مارکتینگ تهیه نمایید
  • بر نحوه حفظ مشتری تمرکز کنید
  • برنامه وفاداری مشتریان را طراحی نمایید

۸- مختصر و مفید بنویسید

در اینجا به موارد مختلفی اشاره شد و ممکن است برای شما سخت باشد، اما نگران نباشید. احتیاجی نیست که این یک سند ۱۰۰ صفحه ای باشد. البته حتماً شما مایلید به جزئیات بپردازید، اما سعی کنید در این راه زیاده روی نکنید.

منبع : https://zavoshsoftware.com

فاطمه Akar
بدون نظر

ارسال یک نظر

نظر
نام
ایمیل
وبسایت