
چطور ترس از شکست خوردن را تبدیل به قوی ترین انگیزه برای پیروزی کنیم؟
استفاده از تکنیک ترس گذاری بجای هدف گذاری برای رسیدن به موفقیت…
failure
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با خود فکر کنید چرا از بین افرادی که به دنبال موفقیت هستند و از انگیزه بالایی برخوردار هستند و هر روز ذهن خود را با کتاب و دوره های آموزشی و جملات الهام بخش تغذیه می کنند و هدف گذاری و برنامه ریزی میکنند اما باز به اهداف خود نمی رسند. شکست خوردن
کسانی که کتاب های مفیدی در حوزه موفقیت مطالعه کرده اند از انواع تکنیک های هدفگذاری استفاده کرده اند اما چرا نتوانسته اند به نتایج مطلوب خود دست پیدا کنند.
failure
واقعا دلیل این مسئله چیست؟؟؟
failure
با من همراه باشید تا راز این موضوع را در این مقاله براتون آشکار کنم :
آنچه که موفقیت شما را تضمین می کند هدف گذاری نیست، بلکه ترس گذاری است.
failure
چرا هدف گذاری کار نمی کند؟
failure
همه افرادی که به دنبال موفقیت واقعی هستند بر هدفمند بودن تاکید دارند. به نظر من هم هدفمند بودن بسیار مهم و ضروری است.
با اینکه افرادی که در جامعه به دنبال رشد و پیشرفت اند بسیار کم هستند و از این بین باز افراد کمی واقعا هدفمند زندگی می کنند می توان گفت امکان رشد و خودشکوفایی و دست یافتن به موفقیت واقعی برای این افراد بیشتر است. اما گاهی افراد به دلایلی از جمله تنبلی و اهمال کاری از ادامه مسیر سرباز می زنند یا هستند کسانی که در شروع کار وقتی با چالش های مسیر آشنا می شوند از ادامه مسیر خودداری می کنند و یا ترس از شکست و شروع کردن باعث می شود انها بر می گردند به همان زندگی معمولی و روتین خود!!!
حتی افرادی که کتاب های موفقیت از بزرگانی چون آنتونی رابیز و دارن هاردی و … را مطالعه کرده اند، آگاه شده اند، اما باز اون تنبلی و اهمال کاری کار خود را می کند.
حال سوال اساسی این است ، راهکار چیست؟
پاسخ این است:
استفاده از تکنیک ترس گذاری بجای هدف گذاری
failure
اگر واقعا خواهان موفقیت هستید . اگر واقعا رشد شادی و ثروت را برای خود و اطرافیان تان می خواهید باید از تکنیک ترس گذاری استفاده کنید. تاکید می کنم باید چون به قول آنتونی رابینز زندگی شما زمانی تغییر میکند که واژه بهتر است را به باید تبدیل کنید.
failure
چرا ترس گذاری؟
failure
همه ما در زندگی با مشکلات و چالش هایی دست و پنجه نرم می کنیم. ناامیدی بارها و بارها به سراغ ما می آید.ما بر خلاف عموم مردم با مطالعه و آگاهی و هدفمند بودن سعی می کنیم تا با دستیابی به موفقیت، شادی و عشق و ثروت و کامیابی را به دست آوریم. اما در این بین هستند افراد زیادی که علی رغم هدفمند بودن باز به اهداف خود نمی رسند.
اکثر ما خواسته ها و رویاهایی داریم که می خواهیم به حقیقت تبدیل شوند، مثل راه اندازی کسب و کار شخصی، درخواست افزایش حقوق، تصمیم برای تحصیل در خارج از کشور، پیشنهاد ازدواج و …. اما همواره تحت تاثیر اهمال کاری، ترس از شکست، ترس از موفقیت! و ….. رویاهای ما در حد همان رویا باقی می ماند و ما با اما و ای کاش در حسرت رویاهای خود زندگی می کنیم.
می خواهیم در راستای رویای مان حرکت کنیم اما ترس از شکست و تمسخر و تنهایی و طرد شدن مانع حرکت ما شده و همچون غل و زنجیر بر دست و پاهای ما بسته شده اند. اما من قبول نمی کنم.
· چرا باید اهداف مان و رویاهایی که داریم در زیر خاک مدفون شوند؟
· چرا باید شرایط بیرونی تعیین کننده حال و روز ما باشند؟
· چرا جرات راه اندازی کسب و کار شخصی را نداریم؟
· چرا هدف داریم ولی باز در عمل کاری نمی کنیم؟
failure
در اینجا با تکنیکی به نام ترس گذاری آشنا می شویم؛
تکنیکی که باعث می شود تا بر ترس ها و تردیدهای خود غلبه کنید تا به آنچه که می خواهید و لایق ان هستید دست یابید.
روش کار بسیار ساده و مفید و کاربردی هست. ترس گذاری بهترین تکنیک برای دستیابی به رویاها و خواسته های ماست.
در این تکنیک در واقع با ترسیم بدترین اتفاقات و رویدادهایی که احتمال! دارد رخ بدهد و ارائه راهکارهای برای مقابله با این اتفاقات می توان با ذهن آرام و باز بر اهداف و رویاها تمرکز کرد. .
همچنین با بیان دستاوردهایی که از انجام آن کارها داریم و هزینه هایی که در صورت انجام ندادن آن کارها متحمل می شویم می توان به انگیزه واقعی و پایدار (بر خلاف انگیزه های دروغین عادی روزمره) و دلیل و چرای راستین برای اهداف و خواسته پیدا کرد.
برای این کار ما به ۳ صفحه نیاز داریم :
failure
۱ – صفحه اول تکنیک ترس گذاری
failure
در این صفحه ۳ سوال مطرح می شوند که ضروری است با دقت به این سوالات پاسخ داده شود.
برای اثر بخش بودن نتایج بهتر است با ذهن باز نسبت به تکمیل سوالات اقدام گردد.
سوال اول: بزرگترین ترس های شما چیست؟ بدترین اتفاقات و رویدادهایی که ممکن است رخ دهد چیست؟
برای پاسخ به این سوال خوب فکر کنید و به اصل و ریشه عمیق ترس ها و نگرانی های خود پی ببرید. سعی کنید از سطحی نگری بپرهیزید. شاید در ظاهر قضیه برخی عوامل و رویداد های بیرونی را بیان کنید اما با تفکر عمیق می توان ریشه ترس ها را در خودمان جستجو کنیم.
بعد از پیدا کردن ترس هایتان لازم است آنها را اولویت و دسته بندی کنید در واقع به ریشه عمیق ترس هایتان دست یابید.
سوال دوم: چگونه می توان از رخداد این اتفاقات جلوگیری کرد؟
در این مرحله با توجه به شناسایی ترس ها می توان با ارائه راهکار از بروز رخدادهایی که موجب ترس و نگرانی شما می شود جلوگیری کنید.
سوال سوم: اگر این اتفاقات افتاد پاسخ شما به این رویدادها چیست؟
در این بخش با فرض رخداد بدترین حالات ممکن، در خصوص پاسخ ما به این رویدادها ترسیم می گردد. در واقع نتایج ما حاصل برآیند رویدادها و پاسخ ما به آن رویدادهاست. می توان با آگاهی و شجاعت حتی شرایط نامساعد را به فرصتی خوب برای رشد تبدیل کرد.
failure
۲ – صفحه دوم
failure
اگر با آن ترس ها روبرو شوم و آنها را شکست دهم چه مزایایی را به دست می آورم؟
در اینجا ضروری است همه دستاورهایی که در صورت انجام آن کارها بدست می آورید یادداشت کنید. خواهشاً صرفا دستاوردهای مادی خصوصا پول را ننویسید بلکه همه دستاوردهای فردی از جمله عزت و اعتماد به نفس، ارتباطات و رشد شخصی و فکری و ذهنی و معنوی و جایگاه اجتماعی و … را یادداشت نمایید.
failure
۳ – صفحه سوم
failure
اگر آن کارها را انجام ندهی چه هزینه هایی را متحمل خواهی شد؟ (۶ ماه بعد- ۱ سال بعد ۵ سال بعد و ….)
در اینجا نیز صرفا هزیه های مادی را یادداشت نکنید کلیه جنبه های زندگی را در نظر بگیرید از جمله سطح فکر و میزان سلامت روح و روان و جسم، ارتباطات و خانواده و سطح مالی و کسب و کار و … را در نظر بگیرید. بنویسید در صورت انجام ندادن متحمل چه هزینه هایی خواهید شد.
failure
» یک نمونه برای تکنیک ترس گذاری
failure
به عنوان نمونه می توان این سوالات را به شرح زیر پاسخ داد.
سوال اول: بزرگترین ترس های شما چیست؟
بدترین اتفاقات و رویدادهایی که ممکن است رخ دهد چیست؟
فرض کنید شخصی قصد راه اندازی کسب و کاری شخصی خود را دارد اما مدام با خود می گوید:
- بیکار بشم ، پول نداشته باشم چی
- شکست بخورم چی
- مورد تمسخر واقع بشم چی
- و …
موارد متعددی از ترس ها و نگرانی ها را میتوان اضافه کرد در اینجا صرفا به ۳ مورد از شایع ترین ترس ها ذکر شده است.
سوال دوم: چگونه میتوان از رخداد آن اتفاقات جلوگیری کرد؟
سوال سوم: اگر اتفاق افتاد راهکار چیست؟
در مورد بیکار شدن مثلا قرار نیست حتما همه پل های پشت سر را خراب کرد میتوان دایره ارتباطات را حفظ کرد تا احیاناً اگر مشکلی پیش آمد راه برگشتی باشد تا برای آینده دوباره برنامه ریزی کرد. یا نهایتش پیدا کردن کار جدید هست یا حداقل مدتی مسافر کشی کردن و هر کار دیگری که باشد. مهم این است که در دنیای متغیر امروزی در عصر تحولات سریع قدرت ریسک هوشمندانه را داشته باشیم.
در مورد شکست خوردن جالب است؛ ابتدا شکست خوردن را تعریف کنیم. متاسفانه برداشت اکثر مردم از شکست اشتباه است.
شکست به معنای اشتباه کردن نیست شکست یعنی درجا زدن ، شکست یعنی اینکه هیچ کاری نکنی و انتظار رشد و پیشرفت داشته باشی.
برفرض مسیری رو طی کردید و حتی بر فرض متوجه شدید اشتباه رفته اید این بهتر از آن است که هیچ کاری انجام ندهید.
در مورد مورد تمسخر واقع شدن هم طبیعی است. خیلی از بزرگان جهان در برهه ای از زندگی شان این اتفاقات را تجربه کرده و طبیعی است. اتفاقا اگر مورد تمسخر واقع شوید بدانید مسیرتان درست است. اگر با ایمان حرکت کنید روزی می رسد که همان کسانی که می خندیدند به شما ایمان می آوردند.
failure
اگه انجام بدم چه منافعی بدست میارم؟
failure
اگر آن شخص واقعا با ایمان و با اتکا به قدرت درون خود به مسیر ادامه دهد و خود را تسلیم شرایط کم اهمیت نکند منافع بسیار زیادی را به دست می آورد. آزادی عمل، ثروت، استقلال ، قدرت اعتماد به نفس، عزت نفش، شادی و ….، تصور این دستاوردها بسیار زیباست و قطعا امکان پذیر است، اگر با ایمان حرکت کنیم.
اگر آن کارها را انجام ندهی چه هزینه هایی را متحمل خواهی شد؟
اگر آن شخص انجام ندهد، همیشه در حسرت رویاهای خود می ماند.
حسرت و رنج از کاری که دوست ندارد مدام او را آزار خواهد داد.
احساس منفی و رنج او را نابود خواهد کرد.
چه زیباست که با ترس هایمان روبرو شویم و آنها را شکست دهیم .
failure
نتیجه گیری:
failure
دلیل اکثر شکست های ما در رسیدن به رویاهایمان ترس و نگرانی هایی است که در اکثر موارد هم این ترس ها بیجا است. برفرض حتی اگر قرار باشد رخ دهند، میتوان با تدابیری که با تفکر عمیق از قبل اندیشیده می شود آنها را از بین برد و یا اثرات آنها را کاهش داد و یا اگر هیچ چاره ای برای آن نبود که در اکثر مواقع اینگونه نیست، میتوان با آمادگی قبلی با آنها مواجه شد و حتی تهدیدات را ب فرصت تبدیل کرد.
تجسم دست یافتن به دستاوردهای ارزشمند در صورت مقابله با ترس ها و تو دل ترس ها رفتن و تجسم هزینه هایی که در صورت انجام ندادن آن کارها، می تواند موتور محرک شما در مسیر زیبای موفقیت باشد.
منبع : https://sookhtejet.com