شیوه های تامین مالی برای یک استارت آپ
طبق مطالعات اخیر، بیش از ۹۴٪ کسب و کارهای تازه تاسیس در سال اول فعالیت دچار افول و حتی ورشکستگی می شوند. که یکی از دلایل اصلی آن، کمبود بودجه و تامین مالی مورد نیاز برای تامین سرمایه در گردش است.
پول، جریان اصلی هر کسب و کاری را تشکیل می دهد. سفر پر زحمت و در عین حال مهیج از ایده به کسب و کار و تولید و ایجاد درآمد (یا همان سفر نوآوری) نیازمند سوخت ارزشمندی به نام سرمایه است. به همین دلیل است که کارآفرینان در هر مرحله از کار، از خود می پرسند. که چگونه می توانم استارت آپ خود را تامین مالی کنم؟
میزان نیاز شما به سرمایه تا حد زیادی به ماهیت و نوع کسب و کار و صنعتی که در آن فعالیت می کنید بستگی دارد.
fiscal
شیوه های تامین مالی
fiscal
سرمایه گذاری شخصی:
هنگام راه اندازی یک تجارت، اولین فردی که باید اقدام به سرمایه گذاری کند خودتان هستید. چه با پول نقد شخصی خود و چه با گذاشتن وثیقه دارایی های خود. این نوع سرمایه گذاری به سرمایه گذاران و بانکداران ثابت می کند که شما تعهد بلند مدتی به پروژه خود دارید و آماده هستید که ریسک کنید.
fiscal
وام های بانکی:
وام های بانکی رایج ترین منبع تامین بودجه برای مشاغل کوچک و استارت آپ ها می باشند. شما باید این واقعیت را در نظر بگیرید که بانک ها مزایای مختلفی از جمله خدمات شخصی، وام های نوپا، بازپرداخت های سفارشی و… را ارائه می دهند. پس شما باید بانکی را بیابید که نیازهای خاص شما را تامین نماید.
fiscal
مراکز رشد:
مراکز رشد نیز در سرمایهگذاری استارت آپ ها نقش قابل توجهی دارند. استارت آپ هایی که در مراکز رشد دانشگاه ها یا سازمان های دیگر مستقر هستند. می توانند از منابع و حمایت های این مراکز نظیر: آزمایشگاه ها، فضای اداری، مشاوره، نقدینگی، بازاریابی و … بهره مند شوند. در واقع می توان گفت که مراکز رشد سهم قابل قبولی در موفقیت استارت آپ ها دارند.
fiscal
تامین مالی از طریق خانواده و دوستان:
این نوع از سرمایه گذاری در واقع پولی است که توسط همسر، والدین، خانواده و یا دوستانتان قرض گرفته می شود. از کسانی که ظرفیت از دست دادن پولشان را ندارند، درخواست قرض دادن پول نکنید. پولی که از افراد می گیرید را به طور حقوقی ثبت کنید تا هر کسی نسبت به تعهدات موجود آگاه باشد. این پول بعدا با افزایش سود تجارت شما به آن ها بازپرداخت خواهد شد
fiscal
سرمایه گذاران فرشته:
فرشتگان عموماً افراد ثروتمند یا مدیران شرکت های بازنشسته ای هستند که مستقیماً در استارت آپ ها و شرکت های نوپا اقدام به سرمایه گذاری می کنند. آن ها رهبرانی هستند که نه تنها تجربه، بلکه دانش فنی و مدیریتی خود را نیز به این شرکت ها ارائه و به مشاوره آن ها می پردازند.
این افراد بیشتر به کسب و کارهای قطعی که طی مدت زمان مشخص به یک درآمد چشمگیر و مرحله عرضه سهام برسد علاقه مند هستند، زیرا گاهی اوقات آن ها حاضرند حتی تمام سرمایه شان را به پای سرمایه گذاری استارت آپ ها بریزند، از این رو در ازای به خطر انداختن تمام پول خود و حمایت از آن کسب و کار، تمایل دارند سهامی نیز دریافت نمایند.
fiscal
سرمایه گذاران خطرپذیر:
گروهی از افراد هستند که بر روی استارت آپ ها و شرکت های کوچک با پتانسیل رشد بالا سرمایهگذاری میکنند. سرمایه خطرپذیر سرمایه ای است که به همراه کمک های مدیریتی، در اختیار شرکت های نوپا و استارت آپ ها قرار می گیرد.
سرمایه خطرپذیر، از منابع مهم تامین مالی شرکت های کوچک و نوپا است. این شرکت ها پول قرض نمی دهند بلکه در این شرکت ها سرمایهگذاری می کنند.
این سرمایه گذاران عموماً در شرکت هایی سرمایهگذاری می کنند. که به تکنولوژی جدیدی دست پیدا کرده باشند. و در ازای پولی که سرمایهگذاری می کنند، سهام آن شرکت را تصاحب کرده و از این طریق تولید پول می نمایند.
fiscal
نتیجه گیری
می توان گفت مدیریت تامین و مصرف سرمایه یکی از حیاتی ترین کارکرد هایی است. که باید در راه اندازی یک استارت آپ مد نظر قرار دهیم. شما باید در مسیر راه اندازی و توسعه کسب و کار خود تمامی گزینه های تامین مالی قابل بررسی را مد نظر قرار دهید. پذیرای منابع جایگزینی باشید که می توانند در حفظ سهام کسب و کار به شما کمک کنند.