logo

انتخاب محل سایدبار

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
hello@youremail.com
+1234567890
team

۱۲ تکنیک‌ ارتباط تیمی که بزرگترین تیم‌های تاریخ بر آن بنا شده است

وقتی از گروه صحبت می‌کنیم، تنها گروه‌های کوچک و معمولی بین دوستان، مدرسه و یا دانشگاه نیست. گروه‌ها می‌توانند شامل مشتریان و رقبا تا نمایندگان و عرضه کنندگان باشند. در هر حال، مدیران می‌توانند در تیم ها نقش‌های متفاوتی ایفا کنند. هر چند که اصول ارتباطات اثربخش یکسان هستند.

team

«بهره‌وری کار تیمی بستگی به این دارد که اعضای تیم چگونه اهداف خود را در جهت ارتباط با اهداف سازمان می‌بینند».

کن بلانچاردنویسنده‌ی خبره در زمینه‌ رهبری

[/vc_column_text]

شما باید یک چک لیست اقدام را تهیه کرده. تا بتوانید یک تیم را مدیریت کرده و نتایج دلخواه را دریافت کنید

team

۱هدف از ارتباطات را مشخص کنید

هدف از ارتباطات را از همان ابتدای کار تعیین کنید. آیا هدف تصمیم‌گیری است یا یک جلسه‌ی توجیهی برای ارائه‌ی اطلاعات یا یک جلسه‌ی هم اندیشی برای ایجاد ایده‌های نو؟ بهتر است برخی کارها در دل تیمها  انجام شوند. ( مانند بررسی ایده‌های موجود، بررسی ایده‌های جدید یا دخالت دادن افراد در اتخاذ یک تصمیم کلیدی) بهتر است سایر کارها به صورت فردی یا از طریق ارتباطات کتبی انجام شوند .به ویژه زمانی که باید حجم بالایی از اطلاعات مهم و حساس را ارائه کرد.

team

۲گستره‌ی ارتباطات را مشخص کنید

سقفی را حتی برای ارتباطات غیر رسمی تعیین کنید. اگر برنامه‌ی مکتوب ندارید. حتماً یک دستور کار ویژه و مکتوب برای ارتباطات تهیه کنید. درباره‌ی آنچه که انتظار دارید در داخل تیم انجام شود واقع‌بین باشید و در عین حال به فشارهای زمانی پیش روی افراد نیز توجه کنید.

team

۳مطمئن شوید که افراد مناسب را در اختیار دارید

ارتباطات تیمی زمانی بهترین کارایی را دارد که همه‌ی افراد حاضر دارای یک دلیل موجه برای حضور در آنجا داشته باشند. بتوانند در مباحث شرکت کنند و به نتیجه‌ی کار علاقه‌مند باشند.

اگر افراد مناسب حضور ندارند. بحث را به تعویق اندازید. تأخیر بهتر از مباحثه‌‌ای بیهوده است. اگر رهبر تیم تمایلی به این کار ندارد، خودتان این کار را انجام دهید.

team

۴تعداد افراد کافی را در اختیار داشته باشید

برای اکثر مباحث تیمی، پنج نفر به عنوان بهترین تعداد در قبال انجام مباحث اثربخش و تصمیم‌گیری‌ها مناسب است، در چنین تیمی، اعضا می‌توانند نقش‌های متفاوتی را بر عهده بگیرند.

team

۵معرفی فعالیت‌ها را تسهیل نمایید

اگر رهبر تیم هستید، روشن نمایید که وظایف افراد چه هستند. انتظار می‌رود آن‌ها چه کارهایی انجام دهند، اگر توقعات و انتظارات شما غیرواقع‌بینانه به نظر می‌رسند، اجازه دهید افراد تیم را ترک کنند و افراد جایگزین وارد تیم شوند.

team

۶فعال باشید

اگر موافقت کرده‌اید جزئی از یک تیم باشید. فعالانه در آن شرکت کنید. مسئولیت کامل موفقیت یا شکست را بپذیرید. همواره مشارکتی مثبت داشته باشید.

۷منطقی باشید

همواره دیدی باز و شفاف نسبت به موضوعات داشته باشید و در عین حال به صحبت‌های دیگران گوش کنید و آمادگی تغییر ذهنیت خود را داشته باشید، فراموش نکنید کار تیمی تنها در صورتی اثربخش است که افراد دیدی باز نسبت به اطلاعات جدید و دیدگا‌های مختلف داشته باشند.

به همه‌ی اعضا فرصت دهید تا صحبت کنند حتی اگر تردیدهایی درباره‌ی منطق سخنان آن‌ها احساس می‌شود؛ اگر همیشه رهبر تیم بخواهد حرف اول و آخر را بزند، آنگاه ممکن است سایرین:

  • از همان ابتدا منفعل گردند.
  • فقط واکنش نشان دهند نه این که در کارها مشارکت داشته باشند.
  • عادت کنند خودشان به هیچ فکر نکنند.

۸ساده باشید، همکاران را توجیه کنید و سازماندهی شده عمل کنید

به آرامی و شمرده سخن بگویید و از جملات کوتاه استفاده کنید. ساختار گفته‌های شما باید از یک روند منطقی پیروی کند، درباره‌ی آنچه که می‌خواهید بگویید خوب فکر کنید، مطالبی که می‌خواهید بیان کنید را خلاصه سازید.

۹از ارتباطات غیرکلامی نهایت استفاده را ببرید

از ایما و اشاره برای ارائه‌ی پیام‌های کلیدی و غیرکلامی خود بهره ببرید. مستقیماً با افراد تیم چشم در چشم شوید. البته به شکلی مثبت نه به شکلی تهدید کننده، این کار را انجام دهید. زبان بدن می‌تواند نقش بسزایی در آرامش و اطمینان افراد ایفا کند.

۱۰آرام بمانید و استدلال نکنید

حتی اگر فکر می‌کنید تیم در حال اتخاذ تصمیمی اشتباه است، آرامش خود را حفظ کرده و به شکلی هیجانی از ایده‌های خود دفاع نکنید. بر نکات مورد توافق تأکید کنید و نکات مورد اختلاف را با یافتن روش‌های مناسب به حداقل برسانید.

۱۱از جملات شخصی بپرهیزید

کلید ارتباطات اثربخش تیمی، احترام متقابل است. اگر فکر می‌کنید کسی در حال اشتباه کردن است، از ایده‌ی او نه از خود فرد انتقاد کنید.

  • مطمئن شوید انتقاد مطرح شده اثربخش بوده است، مثلاً کلامتان را با جمله‌ای آغاز کنید که نشانگر تأیید یا موافقت با عنوان مرتبط با موضوع مطرح شده است.
  • بیش از حد منفی بافی نکنید، حتی اگر فردی آگاهانه و تعمداً اقدام به ارائه‌ی ایده‌ای کرده که هیچ فایده‌ای را به دنبال ندارد.
  • در برابر وسوسه‎ی سرزنش کردن دیگران، به دلیل خطاها یا شکست‌های قبلی مقاومت کنید در غیر این صورت،پویایی تیم از میان خواهد رفت.
  • به خاطر داشته باشید وقتی افراد تیم در حال رقابت هستند، شما درحال بررسی برای دستیابی به بهترین راه ‌حل ممکن می‌باشید.

۱۲ارتباطات را به نتیجه برسانید

* آنچه را که انتظار داشتید از دل ارتباطات به دست آورید مرور کنید، چه به آن دست یافته باشید و چه نتوانسته باشید، بدان دست یابید.

* اگر مجبور هستید مباحثه را به تأخیر اندازید، اطمینان دهید که این امر به دلیل آن نیست که تیم فاقد اختیارت لازم برای دستیابی به نتیجه است.

* تصمیمات و اقدامات تعیین شده را بلافاصله پس از جلسه مکتوب کنید،همچنین یک نسخه از آن را در اختیار تمامی افراد و طرفین مرتبط( چه حضور داشته‌اند و چه نداشته‌اند) قرار دهید.

بایدها و نبایدهایی که باید در این راه رعایت کنید:

بایــــدها

  • به دیدگاه‌های سایر اعضای تیم توجه داشته باشید، ببینید آن‌ها موضوعات را چگونه تحلیل می‌کنند و چه دیدگاهی برای دستیابی به اهداف مورد نظر شما دارند.
  • با ذهنی کاملاً باز در جلسات شرکت کنید و از مهارت شنیدن خوب بهره ببرید.

نبایـــدها

  • سعی نکنید کنترل جلسات را به دست بگیرید، زیرا شما نشان می‌دهید که فقط به توانایی‌های خود اعتقاد دارید نه به توانایی‌های دیگران.
  • تعصبات خود را به تیم نیاورید و فرض کنید که اعضای خاصی به طرق خاصی نسبت به شما واکنش نشان خواهند داد.
  • اجازه ندهید اعضای تیم فکر کنند باید همان چیزی را به زبان بیاورید که رهبر تیم دوست دارد بشنود، نقش خود را در قبال اهداف تیم مشخص کنید.
  • مهارت مدیریت یک تیم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که می‌تواند در جهت رسیدن به اهداف خرد و بزرگ، افراد و سازمان‌ها را یاری دهد.

منبع : https://sookhtejet.com

فاطمه Akar
بدون نظر

ارسال یک نظر

نظر
نام
ایمیل
وبسایت