
معرفی انواع استارتاپ ها
با طی شدن مراحل گفته شده در مقاله “مراحل راه اندازی استارتاپ“، عملاً راه اندازی استارتاپ ممکن میشود و میتوان ادعا کرد که به فروش محصول یا ارائه خدمات منتج خواهد شد. در گام اول، به داشتن یک ایده به صورت جدید یا اقتباس گرفته از یک شرکت دیگر اشاره کردیم، اما در این ایده مشخص نشد که دقیقاً قرار است که کار به چه صورتی انجام شود و نوع استارتاپ به چه صورت است. معرفی انواع استارتاپ ها startups
در اینجا ما استارتاپ ها را به شش دسته کلی تقسیم کردهایم که هر کدام از آنها ممکن است زیر لایههای دیگری نیز داشته باشند:
استارتاپ های فعال در زمینه سبک زندگی
مفهوم استارتاپ سبک زندگی شامل پروژهها و کارهایی میشوند که با سبک زندگی افراد مختلف در ارتباط هستند.
در واقع هدف از راه اندازی این استارتاپ ها، کمک به بهبود زندگی افراد جامعه با استفاده از روشهای مختلف است. مثلاً ممکن است یک گروه از آنها به سراغ آموزش روشهای آشپزی بروند و گروهی دیگر در زمینه حفظ سلامت خانوادهها فعالیت کنند. حال ممکن است کار این گروه به صورت مجازی و در قالب تیمهای اینترنتی انجام گیرد یا در فضای واقعی و به صورت یک شرکت واقعی پروژه خود را راه اندازی کنند.
استارتاپ های کوچک(مشاغل خانوادگی)
این گروه بیشتر به صورت مشاغل کوچک تشکیل میشوند و معمولاً خانوادگی اداره میشوند. فرض بگیرید که یک خانواده تصمیم میگیرد که یک شرکت خدماتی تأسیس کنند و از طریق خدمت رسانی به افراد جامعه، کسب درآمد کنند. حتی ممکن است چند نفر از دوستان یا از آشنایان در زمینه تولید یک محصول خاص، مانند تولید کفش با یکدیگر توافق کنند و سرمایه راه اندازی آن را نیز به صورت شراکتی تأمین کنند. نکتهای که حائز اهمیت بوده این است که این مدل از مشاغل سود زیادی به دست نمیآورند، اما از ثبات کاری خوبی برخوردار خواهند بود.
استارتاپ های مقیاس پذیر
استارتاپ هایی در این دسته قرار میگیرند که:
- به سوددهی بالا فکر میکنند،
- رویای جهانی شدن را نیز در سر دارند.
startups
آنها مدام در فکر بزرک کردن کسبوکار خود هستند و مدام در جستجوی جذب سرمایه برای بزرگتر شدن هستند. از مهمترین این نوع استارتاپ ها می توان به فیسبوک و اوبر اشاره کرد. این گونه شرکتها یا موفق میشوند و به رویای جهانی شدن خود میرسند و یا به طور کلی شکست میخورند.
استارتاپ های کوچک وابسته به شرکتهای بزرگ
این استارتاپ ها به نمایندگی از شرکتهای بزرگ وظیفه دارند که در جهت بهبود عملکرد آنها عمل کنند. معیارهای مختلفی برای کار این گروه وجود دارد :
- آنها بیشتر سعی میکنند که کارشان جنبه مطالعاتی داشته باشد
- اقدامات اولیه برای شرکتهای بزرگتر را انجام دهند.
مثلاً یک شرکت بزرگ تصمیم میگیرد که یک محصول x را در بین محصولات خود قرار دهد. پس این گروه موظف میشوند که:
- وضعیت بازار و مشتریان را نسبت به این محصول یا خدمات بررسی کنند
- در صورت موفقیت در این حوزه، شرایط را برای حضور شرکت بزرگتر فراهم کند.
startups
دستهای دیگر از اینگونه استارتاپها نیز وجود دارند که به فروش و بازاریابی محصول شرکتهای بزرگ میپردازند.
منبع : https://modireweb.com